top of page

Jak být originální a zaujmout?

Pořád máte pocit jako by Vašemu businessu něco chybělo? Vizitky máte, hlavičkový papír máte, cedule vám stojí před restaurací, tužky v kanceláři nesou vaše logo, webové stránky máte, vaše firemní auto má barvu vašeho loga včetně potisků, zaměstnanci nosí firemní trička, vaše vlastní reklama v rádiu vám zní po provozovně, facebooková stránka má spoustu lajků, ale vy přesto cítíte, že to stále není nějak ono? Máte pocit, že vás zákazníci vnímají jako kohokoliv jiného z okruhu vaší konkurence?


Návod je jednoduchý! Začněte být originální. Ono se to lehce řekne, ale vymyslete něco, co bude neotřelé a co se bude líbit každému... Něco vám prozradíme. Často jde jen o maličkosti, o detaily, na které konkurence nemyslí a kterými si můžete získat další body před konkurencí. Co přesně máme na mysli? Je to přitom tak jednoduché...


Představte si například, že vlastníte bar. Každá restaurace, bar či kafetérie mají spoustu stejných prvků. Ať už se jedná o výrobní prostředky, služby či produkty. Každého napadne vylepšit produkt oproti konkurence, to není žádná novinka. Prostě stačí nabídnout ke kávě ovocné sirupy a jste o krok před konkurencí... jenže takové triky už zná každý. Chce to zkrátka něco originálního! Například pokud podáváte snídaně a k nim servírujete vajíčka natvrdo, co vy na to, že by jste je před vařením protřepali tak aby jste získali naprosto originální obsah?

A co to jsou vlastně ty "výrobní prostředky"? A jak by mi mohli pomoci k přilákání zákazníků a k větší originalitě? Výrobní prostředky pro takovou restauraci jsou například toaletní papír, lžička nebo třebas nádobí. Ale co když nemám dostatek peněz k tomu abych nakoupil nové nádobí nebo lžičky? Vždy se dá něco zajímavého vymyslet. Například můžete vzít staré obaly od tic-tac bombónů, udělat jim popisky a na každý stůl ve vaší kavárně udělat set se zajímavými a nevšedními druhy sypání do kávy či čaje, od čokolády, přes vanilkový cukr, skořici až po masalové koření či zázvor.

A co třebas taková obyčejná kostka ledu??? Hoďte ji do drinku a uvidíte reakce zákazníků :-))

Ale co když se zabýváte něčím mnohem složitějším než je zrovna gastronomie? Co když prodáváte takové hračky? Nebo nějaké jiné předměty? Pamatujete si jak XXXLutz šokovala svými velikými židličkami? Vše je o velikosti! Vyrábíte či prodáváte oblíbené chlapecké hračky - kopie automobilů které brázdí ulice měst? Hrajte si z velikostí produktů, které prodáváte či vyrábíte a udělejte jim patřičné místo a pozornost :-)

Vyrábíte něco skutečně klasického co má každý a co se již dávno nachází na pultech prodejen mezi zbožím konkurence? Než začnete s výrobou, zkuste vašemu výrobku přidat nějaké nečekané, vtipné či zajímavé vlastnosti, které budou spíše o nápadu než o technologii. Co taková hadice na kropení zahrady? hmmmm?

Záleží opravdu na fantazii, přístupu k věci a vaší snaze. Dobré nápady často nestojí ani peníze a můžete s nimi získat mnoho pozornosti a úspěchu. Snad jsme vás dostatečně inspirovali a už sami na něco zajímavého přijdete. Každopádně, kdyby vás nic nenapadlo, tým Gladio marketing je tu pro Vás!

Děkujeme za sdílení článku, za každý like a za komentáře ;-)

Hodně štěstí v businessu a krásný den vám přeje tým Gladio marketing!

Doporučený článek
Poslední příspěvky
bottom of page