top of page

Orgasmus jako prostředek reklamy?


Moderní marketing ve spojení s trendem otevřenosti k tabuizovaným tématům jako je například sex a vše co se točí kolem něj, dává marketérům do ruky nástroj hromadného boření rekordů sledovanosti.


Fotograf Clayton Cubitt nechal ženy různého věku, které sedí u stolu, číst pasáž z jejich oblíbené knihy, zatímco jeho asistentka je pod stolem uspokojovala vibrátorem. Jeho cílem, jak říká, bylo posunout hranice portrétu a opustit tak rámec nudné statiky či nacvičených póz. Svůj nový umělecký směr pojmenoval zvláštním názvem: "Hysterická poezie". Cílem bylo zachytit "portrét" ženy procházející orgasmem. Sám fotograf říká, ženská rozkoš je i v naší, velmi otevřené společnosti, stále tabuizována. Nejprve zkoušel se ženami dělat rozhovor, zatímco byla uspokojována vibrátorem, ale toto pojetí se nakonec neosvědčilo. Nakonec fotografa napadlo nechat ženy číst jejich oblíbenou knihu a zachytit boj mezi jejich tělem a myslí. To co vám však Cubitt nikdy otevřeně neprozradí, je velice pozitivní finanční dopad na takové konání. S 21 miliony shlédnutí jediného videa, jde v případě youtube o velice zajímavou sumičku za prodanou reklamu.


Tím však Cubitt opět posunul hranice možného ve světě reklamy a virálního marketingu. Když si uvědomíme kolik shlédnutí jeho nejúspěšnější orgasmický portrét zaznamenal a jak mu série natočených videí získala věhlas po celém světě, opět se vracíme tam kde naše povídání o marketingu začalo - k virálnímu marketingu, který slaví obrovské úspěchy díky sociálním sítím.


Sex a vše co s ním souvisí, je skutečnou zbraní marketérů, která pokud se uchopí elegantně, může vykonat pravé divy. Představte si co udělá takové čtení manuálu na obsluhu vašeho firemního výrobku, nebo čtení propagačního letáku, s vaším cílovým zákazníkem. Pokud jste si video pustili, musíte uznat, že emoce z videa jen prýští a vzpomeňte si jak jste se při pozorování takového videa cítili. Navíc natočení takového klipu nemusí stát veliké peníze, i když je potřeba se přiznat, že bez dobrého kameramana bychom si mohli spíše utrhnout ostudu. Nejde natočit jen tak video. I kompozice je důležitá. Výsledek nesmí působit vulgárně či amatérsky.


Emoce a zejména sexualita, jsou navíc primárním přenašečem každé reklamní informace. Bez emocí není dobré reklamy. Reklama, která ve vás nevyvolá emoce, nemá šanci uspět. Suché sdělení může v reklamě zapůsobit pouze v případě, že jde o extrémně výhodnou nabídku či výjimečný produkt, který jinde neseženete. Pokud však nechcete prodávat pouze zboží za nejvýhodnější možné ceny nebo technicky nejvyspělejší produkty které každý potřebuje, budete se muset obrátit na staré dobré emoce. Lidské emoce, zvláště ty spojené se sexem, mají obrovský efekt na přitažlivost.


Pokud jste sami, či ve spolupráci s profesionály, schopni vytvořit profesionální video co zaujme svým obsahem a váže se k tématu vašeho podnikání či činnosti spojené s provozem vaší webové stránky, může být takové video vhodným marketingovým nástrojem se sledovaností a účinností vyšší než je reklama v televizi.


Režisérka tohoto krátkého videa si vybrala 20 dobrovolníků, kteří se v ateliéru, kde se snímek natáčel, setkali úplně po prvé. Na videu je to velmi patrné, jak jsou aktéři nervózní, a někteří, se doslova nechají unést a strhnout silou okamžiku.

Když bylo toto video nahráno na youtube, měla již po prvním měsíci 89 milionů shlédnutí! Dnes má již video 119 milionů shlédnutí. Tato videa jsou živým důkazem našeho tvrzení.


Pokud máte ten správný nápad, můžeme vám s realizací takového promo videa pomoci. Více informací naleznete v naší sekci VIDEOPRODUKCE.





Doporučený článek
Poslední příspěvky
bottom of page